Formiran Komitet intelektualaca za odbranu "Novosti"

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2000.

18:41

Default images
Vise od 20 akademika, univerzitetskih profesora, kulturnih i javnih licnosti, formiralo je Komitet intelektualaca za odbranu kompanije "Novosti" i lista "Vecernje novosti", u znak podrske "nezavisnoj i vanstranackoj" poziciji te novinske kuce, javlja Beta. Komitet u svom saopstenju navodi da je na "mnoge adrese i do mnogih licnosti javnog i kulturnog zivota" usmeno stigla vest da je "vec pripremljena otmica Kompanije 'Novosti' AD". Prema nezvanicnim informacijama, "Novosti" bi uskoro bile pripojene saveznoj novinskoj kuci "Borba", ponistavanjem vlasnicke transformacije obavljene 1991. godine.

U saopstenju "Komiteta intelektualaca za odbranu 'Novosti'", navodi se da je zamisao o svojevrsnoj pomoci toj kompaniji i njenom maticnom listu "formulisana u razgovorima" sa redakcijom "Vecernjih novosti", u kojima je izrazena zabrinutost za sudbinu "najtiraznijeg dnevnog lista u zemlji". "Ustajuci protiv nezakonitosti, braneci nezavisnu i vanstranacku poziciju ove novinske kuce", brani se "dostojanstvo javne reci i ono sto je od raznoglasja ostalo u drzavi Srbiji", navodi se u saopstenju Komiteta. Clanovi Komiteta za odbranu "Novosti" su akademici Ljubomir Simovic, Matija Beckovic, Bosko Petrovic, Branko Popovic, Predrag Palavestra, Dragoslav Mihailovic, Milorad Bata Mihailovic, Andrej Mitrovic i Mladen Srbinovic. U Komitetu su i profesori Novica Petkovic, Djordjije Vukovic, Vasa Milincevic, dr Djuro Kovacevic, Danilo Bata Stojkovic, Svetlana Velmar Jankovic, Branko V. Radicevic, Bozidar Boza Nikolic, Miroslav Josic Visnjic, Zoran Hristic, Mirjana Karanovic, Momo Kapor, Rajko Petrov Nogo, Vojislav Brajovic, Zeljko Obradovic, Slobodanka Rakic Sefer i Milovan Ilic Minimaks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: