EU za miran demokratski preokret u Srbiji

Izvor: B92

Subota, 15.01.2000.

17:43

Default images
Evropska unija se zalaze za miran i nenasilan demokratski preokret u Srbiji, prvenstveno putem postenih izbora, izjavili su agenciji Beta izvori Evropske komisije u Briselu, nakon sastanaka "Grupe za Zapadni Balkan" i Politickog komiteta pri Savetu ministara EU. EU od predstavnika srpske opozicije na sastanku 19. januara u Budvi ocekuje "jasnije objasnjenje" o sprovodjenju jedinstvene opozicione strategije za demokratski preobrazaj Srbije i SRJ, a da se pritom izbegne bilo kakav sukob s vlascu i davanje povoda za represiju. Funkcioneri Komisije isticu da ce isporuke nafte biti prosirene, iako ne odmah na sve gradove, ali svakako da ce se imati u vidu potrebe onih vecih, kao sto su Kragujevac, Cacak, Novi Sad i jos neki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: