Ruski ministar odbrane Sergejev u Beogradu

Izvor: B92

Četvrtak, 23.12.1999.

19:27

Default images
Ruski ministar odbrane Igor Sergejev doputovao je cetvrtak u Beograd, gde je razgovarao sa jugoslovenskim kolegom Pavlom Bulatovicem. Nakon sastanka sa Bulatovicem, Sergejev je na zajednickoj pres konferenciji rekao sledece: “Sa ministrom odbrane SRJ Pavlom Bulatovicem razmenili smo misljenja o sprovodjenju rezolucije Saveta bezbednosti 1244. Duboko smo analizirali sve odredbe te rezolucije i vojno-tehnickog sporazuma Savezne Republike Jugoslavije sa NATO-om i, naravno, Helsinskih sporazuma. Procene su veoma slicne ili se potpuno slazu. Sada nastavljamo sa radom u skladu sa planom”, rekao je Sergejev. Bulatovic je potom saopstio da je tokom razgovora "zajednicki ocenjeno da se Rezolucija 1244 ne ispunjava", kao i da “Kfor i UNMIK na Kosovu nisu uspeli da realizuju ono sto je bila ideja i duh te rezolucije”. U saopstenju sa sastanka, koje je izdalo Savezno ministarstvo za informisanje, navodi se da dvojica ministara ocenili da zastitu Kfora na Kosovu "uzivaju jedino Albanci". "Nasa je obaveza da ucinimo sve kako se vise ne bi surovo krsila Rezolucija 1244 na stetu nealbanskog zivlja, a primarni nas zadatak je da sacuvamo suverenitet i teritorijalni integritet SRJ", rekao je, prema tom saopstenju, Sergejev dodajuci kako Rusija "zna" da je borba SRJ Jugoslavije bila "pravedna" i da se Rusija "uvek svrstava na stranu pravednika". Sergejev je naglasio da ce o svim problemima u petak "temeljno" da razgovara sa komandantom Kfora Klausom Rajnhartom i ministrom odbrane Nemacke Rudolfom Sarpingom, sa kojima ce se sastati u Pristini, kaze se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: