General Smiljanic ne iskljucuje mogucnost novih napada NATO-a

Izvor: B92

Četvrtak, 23.12.1999.

19:25

Default images
Komandant Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdusne odbrane, general-pukovnik Spasoje Smiljanic, izjavio je da okoncanje tromesecnog bombardovanja ne znaci da je prestala opasnost od eventualnih novih udara NATO. Smiljanic je u intervjuu Tanjugu rekao da se zbog toga RV i PVO i dalje priprema za ispunjenje svoje patriotske i ustavne uloge odbrane zemlje. "Uveliko se radi na obnovi objekata i tehnike", rekao je Smiljanic precizirajuci da je "svo ljudstvo" smesteno u "uslovne objekte", a da su svi aerodromi operativno osposobljeni i svi "borbeni tehnicki sistemi i podsistemi stavljeni u funkciju".

Predsednik SRJ Slobodan Milosevic uputio je povodom 24. decembra, Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdusne odbrane Vojske Jugoslavije cestitku pripadnicima tog roda vojske sa zeljom da, kako se navodi, “i dalje budu pouzdani branioci slobode, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta SRJ." Nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije, Dragoljub Ojdanic, rekao je u cetvrtak su pripadnici RV i PVO "na castan nacin, postizuci visoke rezultate, obogatili svetle tradicije vazduhoplovaca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: