Pregled stampe

Izvor: B92

Četvrtak, 23.12.1999.

19:15

Default images
“Glas javnosti”

pise: S.S.

Sve vise kandidata za narodnu kuhinju u Smederevu: Navala na narodni kazan


Kada je pre mesec i nesto dana proradila Narodna kuhinja u Smederevu, po glavni dnevni obrok na dva punkta u gradu dolazilo je 620 ljudi. Do danas taj broj je narastao na hiljadu, a hrana se deli na cetiri mesta. Osim korisnika socijalne pomoci, sada su na zajednickom kazanu i penzioneri sa najnizim primanjima. Prema uvidu Centra za socijalni rad i Opstinskog odbora Crvenog krsta Smederevo u materijalno stanje najsiromasnijih Smederevaca, u januaru se u Narodnoj kuhinji ocekuje veci broj abonenata od sadasnjeg. “U penziju sam otisao sa 40 godina staza. Sada ne mogu da prehranim sebe i suprugu. Osecam se ponizeno u redu za rucak medjunarodnog Crvenog krsta, ali je to sa mojom penzijom jedini nacin da opstanem”, kaze jedan od korisnika Narodne kuhinje, koji, kako nam je rekao, zbog stida ne zeli da navede svoje ime. Za pripremu obroka medjunarodna organizacija Crvenog krsta obezbedila je dvanaest proizvoda, i u dinarskoj protivvrednosti od 30 pfeninga po obroku za troskove pripremanja i transportovanja hrane do punktova Narodne kuhinje. “Broj korisnika stalno se povecava, zbog cega cemo Crvenom krstu Srbije predloziti da u narednoj godini povecaju broj obroka u Narodnoj kuhinji u Smederevu”, kaze sekretar Opstinskog odbora Crvenig krsta Radmila Brankovic. Obroke za siromasne Smederevce priprema kuhinja "Standarda" koja posluju u okviru "Sartida".

“Blic NEWS magazin”

Bumerang u udzbeniku - Politika se uselila i u zbirku zadataka iz matematike za studente prve godine ETF Beogradskog univerziteta


Milos Laban, kontroverzni profesor Elektrotehnickog fakulteta u Beogradu, koji je imao puno problema sa svojim kolegama i statusom 1991. godine, ponovo se, na velika vrata, vratio nastavi na ETF, zahvaljujuci famoznom Zakonu o univerzitetu. Sta je radio proteklih godina i kakve to veze ima sa Australijom, Laban je opisao u uvodniku za udzbenik matematike za prvu godinu studija. "Blic News" delimicno prenosi taj uvod u nedostatku kompletnije verzije. Milos Laban je, naime, odbio da nam pojasni zasto smatra da su ove njegove misli znacajne studentima prve godine ETF.

".... A da li znate kakve veze ima bumerang sa zbirkom matematickih zadataka? Zestina kampanje koju su protiv mene u javnosti vodili NATO-Gebelsi, svo ono udaranje pesnicama i nogama nato-ovaca u vrata amfiteatra za vreme mojih casova, pa i u istoriji nastave matematike nezapamceno - natovsko mazanje table firnajzom, da po njoj kreda ne moze da pise, nisu sprecili moj rad u nastavi matematike na ETF. Tih dvadesetak agitropovaca nove NATO-Kominterne, pa ni prave bombe njihovih nalogodavaca, nisu uspeli da oteraju moje studente, niti su postigli da ovim 'demokratskim' metodama iznude nekakav bojkot nastave. Naprotiv, oni nisu uspeli, ali sam zato uspeo ja - da pokazem i sebi i drugima da za pet meseci mogu da objavim pet knjiga. Za to im najlepse hvala! Ali pre svega hvala - australijskim urodjenicima! Oni su izmislili bumerang, a ne ja. No, oni koji su prvo pobili urodjenike, da bi potom napravili masonsko-iluminatsku drzavu, tesko da mogu uopste da shvate sta je to bumerang. Gledajuci danas ove NATO-divljake i prateci im metodologiju, kojima je satanizam prethodno isprao ionako siromasne mozgove, moram da se izvinim svim urodjenicima ove nase planete. Oni su bili i ostali prava gospoda, a ovi za koje sam mislio da su gospoda - bili su i ostali pravi divljaci. Zadovoljan sam sto sam ovom zbirkom ispunio svoju obavezu da studentima obezbedim udzbenik za pripremanje pismenog ispita iz matematike I, ali sam mnogo vise zadovoljan cinjenicom da sam time zatvorio ciklus od pet mojih knjiga, kojima je pokrivena celokupna nastava iz matematike na prvoj godini. Tako sam na sedam godina nepravednog progonstva iz nastave, NATO-drekavcima i svim ostalima odgovorio na nacin za koji sam mislio da je najbolji - objavio sam pet knjiga."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: