Nastavljena blokada Orahovca

Izvor: B92

Nedelja, 24.10.1999.

19:41

Default images
Oko 4.000 Albanaca okupilo se u nedelju u Orahovcu kako bi potvrdili da i dalje odbijaju dolazak ruskih vojnika Kfora u tom gradu, javlja Beta. Albanci su postavili barikade na prilazu grada 23. avgusta, protestujuci zbog najava da ruski vojnici treba da preuzmu kontrolu tog grada. Ruski vojnici nisu poslati u Orahovac, a barikade se jos nalaze na prilazima grada, posto su nemacki i holandski vojnici Kfora, koji su nadlezni za taj sektor, obecali da ih nece ukloniti silom. Demonstranti, koji su nosili transparente "NATO da, Rusi ne", "Rusi van Orahovca", rekli su da Kosovo ne treba da bude podeljeno.

SPO je, ovim povodom, optuzio Misiju UN na Kosovu i medjunarodne snage u pokrajini da saradjuju sa "albanskim ekstremistima". "Odbijanje Kfora da izvrsi deblokadu Orahovca i obezbedi normalne zivotne uslove za 3.000 orahovackih Srba pokazuje da mirovna misija na Kosovu i Metohiji i dalje tesno saradjuje sa albanskim ekstremistima", navodi se u saopstenju SPO-a prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: