Djukanovic: Postoje rokovi za odgovor Srbije na platformu Crne Gore

Izvor: B92

Utorak, 05.10.1999.

21:56

Default images
Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic izjavio je u utorak da "postoje rokovi do kojih ce ta republika cekati na odgovor Srbije o platformi za preuredjenje odnosa u SRJ". "Ti rokovi postoje, ali nisu obelodanjeni da ne bi odvlacili paznju od sustine i glavnog cilja platforme, a to je uredjenje odnosa sa Srbijom na novim osnovama", rekao je Djukanovic na konferenciji za novinare, javlja Beta. On je rekao da su rokovi "racionalni i na liniji ocuvanja drzavnog integriteta i nacionalnog dostojanstva Crne Gore". "Ako vlast u Srbiji ne zeli, a Srbija nema snage ili nece promene, mi cemo demokratskim putem nastaviti samostalno", rekao je Djukanovic. On je kazao da od Crne Gore ne zavisi da li ce njena "mudra i racionalna ponuda biti prihvacena i da li ce SRJ opstati" i istakao da su pred Crnom Gorom "sudbonosni dogadjaji". "Znam da je vecina gradjana za samostalnu Crnu Goru, ali sta cemo sa onih 40 odsto koji nisu za to. Kako bi bilo voditi drzavnu politiku u takvoj Crnoj Gori u kojoj se, uz to, podsticu sukobi gotovo sa svake strane", kazao je Djukanovic. On je ukazao na podijeljenost medjunarodne zajednice po pitanju stvaranju nezavisne Crne Gore i istakao da "razume nastojanja da se sacuva jugoslovenska zajednica, ali da niko ne moze traziti da to Crna Gora uradi po svaku cijenu i da zivi onako kako niko odavno ne zivi u civlizivanom svetu". Komentarsisuci tvrdnje Vuka Draskovica da je na njega izvrsen atentat crnogorski predsednik je izrazio najdublje zaljenje zbog pogibije cevorice funkcionera najjace opozicione partije u Srbiji, ali je odbio da spekulise o tvrdnama da je rec o atentatu. "Nije obican saobracajni udes u kojem je jedva zivu glavu izvukao predsednik najjace srpske opozicione partije. Nesreca se desila u veoma osetljivom politickom trenutku i na srpskoj je vlasti da demistifikuje slucaj ili da se suoci sa teretom takvih optuzbi", kazao je Djukanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: