Krsmanovic: Stekli se uslovi za postupak za najmanje dva krivicna dela

Izvor: B92

Nedelja, 03.10.1999.

21:15

Default images
Povodom nereda u Beogradu do kojih je doslo za vreme setnji koje je organizovao Savez za promene, “stekli su se uslovi da se pokrene postupak za najmanje dva krivicna dela”, rekao je za kragujevacki dnevnik “Lid”, Dragisa Krsmanovic, republicki javni tuzilac. Krsmanovic je, kako prenosi Radio Beograd, precizirao da su to krivicna dela sprecavanje sluzbenih lica u odrzavanju javnog reda i mira po clanu 23 i ucestvovanje u grupi koja je izvrsila nasilje iz clana 230 Krivicnog zakona Srbije. Krsmanovic je obrazlozio da je organizator prilikom najave skupa duzan da se drzi predvidjenog mesta ili puta kretanja sto u ovom slucaju nije postovano a na upozorenje pripadnika MUP-a nisu se obazirali vec su pokusali da se fizicki probiju, dakle, primenom sile. Tom prilikom teze su povredjena tri a, lakse dva policajca ali i jedan broj gradjana koji nisu ucestvovali u grupi. Kako su za sada izvrsioci nepoznati za nerede su po zakonu odgovorni predvodnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: