Tužilaštvo prati grupu na Fejsbuku

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal prati grupu na Fejsbuku koja je pretila novinarki B92 Brankici Stanković, izjavila je tužiteljka Lidija Komlen Nikolić.

Izvor: B92

Sreda, 09.12.2009.

15:22

Default images

Komlen-Nikolićeva je izjavila da je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u identifikovanju osoba koje su pretile Stankovićevoj tužilaštvu opšte nadležnosti i policiji pružilo svu neophodnu logističku podršku, napominjući da u nadležnosti tog posebnog tužilaštva još nije krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Ona kaže da se na tom predmetu i dalje radi da bi bili identifikovani svi oni koji su pretili.

Ona je istakla da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, kao i policija, sve vreme prati šta se dešava sa tim grupama, ali, kako je navela, na tim profilima pretnje se više ne pojavjuju.

"Možemo reći da su se ti ljudi povukli, a uglavnom su te pretnje, koje jesu postavljali što administrator grupe, što administrator Fejsbuka, sklonjene", rekla je Komlen-Nikolićeva, koja je istakla da je ono što je na tim profilima bilo fiksirano i zabeleženo.

Ona je objasnila da je u tom postupku od izuzetne važnosti da se izjave postavljene na profilima fiksiraju, nakon čega se ide na pretraživanje podataka korisnika.

Šef odseka za praćenje javnih skupova i glavni policijski inspektor Saša Todorović izjavio je da policija nastavlja rad na identifikaciji osoba koje su pretile Stankovićevoj, zbog sumnje da su počinile krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Todorović je podsetio da je beogradska policija, u saradnji sa područnim policijskim upravama Novi Sad, Pančevo, Kraljevo i Sremska Mitrovica, identifikovala sedam osoba, među kojima su tri maloletnika, zbog sumnje da su ugrožavali sigurnost Stankovićeve.

Istražni sudija Opštinskog suda u Novom Sadu, kako je naveo Todorović, 7. decembra pokrenuo je istragu i odredio pritvor do 30 dana osumnjičenom V.S.

Osumnjičenima M.B i F.S određena je mera policijskog zadržavanja od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Opštinskog suda u Beogradu, rekao je Todorović i dodao da će protiv ostalih osoba biti podneti izveštaji nadležnim tužilaštvima.

Pretnje novinarki B92 Brankici Stanković usledile su posle emisije "Insajder" posvećene nasilju na sportskim terenima i van njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: