Srpkinja pronađena u bolnici u Parizu

Državljanka Srbije Ljiljana Pavlović, kojoj se posle napada kod stadiona u Parizu izgubio trag, pronađena je živa, ali u veoma teškom stanju.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 15.11.2015.

14:13

Default images
Foto: Beta/AP

Ona se nalati u bolnici "Pitije salpetrijer", rekao je Tanjugu ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić.

"Ona je u besvesnom stanju, zato do sada nije ni evidentirana i nije mogla da da podatke o sebi. Pošto smo utvrdili da postoji jedna neidentifikovana žena, došli smo ovde i doveli njenu rođaku koja je potvrdila da je reč o Ljiljani Pavlović", rekao je Ristić.

Ljiljana Pavlović je u jako teškom stanju i u životnoj je opasnosti, dodao je ambasador Ristić.

Ambasador je do sad posetio petoro od šestoro, sa Ljiljanom sedmoro, srpskih državljana povređenih u napadima u Parizu.

U najtežoj situiaciji je Aco Pavlović, Ljiljanin suprug, ali on nije životno ugrožen. Ostali su teško povređeni, ali su dobro i oporavljaju se, rekao je Ristić.

O Ljiljani Pavlović Atanasković, rodom iz Kraljeva, do danas nije bilo nikakvih vesti, dok je njen suprug Aca Pavlović koji je sa njom kod francuskog nacionalnog stadiona prodavao šalove francuske reprezentacije pred utakmicu s Nemačkom, teško ranjen.

U blizini Stad de Fransa u petak uveče ođeknulo je nekoliko eksplozija, u kojima je život izgubio nekoliko osoba, a više ranjeno.

Brat: Ljiljana, je teško povređena

Kraljevčanka Ljiljana Atanasković Pavlović, koja se u trenutku terorističkog napada u Parizu nalazila u blizini stadiona, živa je i nalazi se u jednoj pariskoj bolnici, rekao je danas agenciji Beta njen brat Rade Atanasković.

"Jedan prijatelj i jedna devojka iz Pariza su nam javili da se Ljiljana, teško povređena i u komatoznom stanju, nalazi u bolnici", rekao je Atanasković.

Njegova sestra nalazila se petak uveče u blizini stadiona gde se igrala utakmica između Francuske i Nemačke, u čijoj su naposrednoj blizini teroristi izveli niz terorističkih napada. Ona je prodavala navijačke rekvizite sa suprugom Acom Pavlovićem, koji je takođe povređen i nalazi se u bolnici.

Ljiljanin brat je naveo da porodica ne zna koju vrstu povreda je njegova sestra zadobila, kao i da je porodica u velikoj strepnji za krajnji ishod."Ne znamo o kakvim je povredama reč, ali makar posle dva dana neizvesnosti znamo gde se nalazi Ljiljana", naveo je njen brat.

On pretpostalja da su teškoće oko pronalaženja Ljiljane najverovatnije nastale zbog toga što ona kod sebe nije imala lična dokumenta.

"Pretpostavljamo da ona u trenutku napada nije imala dokumenta kod sebe, i da je zbog toga, uprkos naporima naše ambasade u Francuskoj i brojnih prijatelja, bilo teško saznati šta se dogodilo s njom", kazao je Rade Atanasković.

Brat Ljiljane Atanasković rekao je da bi porodica otišla odmah u Pariz, ali da za put nemaju finansijskih sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: