Švercovali duvan u šleperu sa voćem

Carinici su na graničnom prelazu Preševo sprečili dva pokušaja krijumčarenja rezanog duvana i zaplenili gotovo pola tone tog akciznog proizvoda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

23:23

Default images

Zajedničkom akcijom carinika i policije, kako piše u saopštenju Uprave carina, prvo je u šleperu beogradskih registarskih oznaka čiji je vlasnik firma iz Futoga otkriveno 190 kilograma rezanog duvana.

Najveći deo duvana, čak 180 kilograma, bio je sakriven u bočnim kasetama kamiona, predviđenim za rezervni točak, palete i ručni alat, dok je ispod ležaja u kabini kamiona otkriveno još 10 kilograma.

Duvan je, navodi se, u bočnim kasetama vešto sakriven, jer su drvene palete isečene i time je stvoren prostor za krijumčarenje robe.

Testerom su, ističu u Upravi carina, skraćene drvene palete i u njihovom nastavku smešten je duvan koji pritom nije ometao zatvaranje pomenutih kaseta.

Vozač, 35-godišnjak iz Novog Sada, je inače kamionom prevozio pomorandže za jedan veliki trgovinski lanac iz Beograda.

U Upravi carina ističu da je istog dana, na istom graničnom prelazu, detaljno pregledan i šleper novosadskih registarskih oznaka, čiji je vlasnik ista firma iz Futoga, i tom prilikom otkriveno je još 265 kilograma rezanog duvana.

Kao i u prethodnom slučaju, veći deo duvana, 165 kilograma, bilo je sakriveno u bočnim kasetama kamiona, a u kabini, na mestu ležaja za vozača nalazio se lažni dušek, napunjen sa 100 kilograma tog akciznog proizvoda.

U teretnom delu kamiona duvan je bio sakriven na isti način kao i u prethodnom slučaju, tako da se paletama zamaskira da se unutra nalazi još nešto sem robe koja je prijavljena.

Kamionom je upravljao 42-godišnji vozač iz Novog Sada, a u tovarnom delu kamiona su transportovane jagode za novosadsku firmu koja se bavi prodajom voća i povrća na veliko.

"Protiv oba vozača pokrenut je prekršajni postupak, dok je krijumčareni duvan privremeno zadržan", istaknuto je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: