Za Mogerinijevu je Kosovo država

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, uprkos neutralnoj poziciji EU, nastavila Kosovo da tretira kao državu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

21:45

Default images

Federika Mogerini je na službenoj stranici, u delu o njenim šestomesečnim aktivnostima, Kosovo označila kao jednu od zemalja koje je posetila.

U grafičkom prikazu koja prati tu vest, Mogerinijeva je, pored zastava SAD, Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, prikazala i zastavu Kosova.

Federika Mogerini je i 26. marta tokom posete Kosovu, pred studentima Univeziteta u Prištini izjavila da je dijalog Kosova i Srbije dijalog dve suverene države.

"To je dijalog dve ravnopravne strane. To je dijalog dve suverene države", izjavila je Federika Mogerini tokom predavanja u Nacionalnoj i Univerzitetskoj biblioteci Kosova kojem su, pored studenata, prisustvovali i najviši zvaničnici, s predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom na čelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: