Papa: Molite se za mene, star sam

Papa Franja rekao je grupi starijih vernika u Ostiji da se mole za njega jer je i on star i sve češće se razboljeva, prenosi Rojters.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

21:36

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Molite se i za mene", rekao je papa na zatvorenom skupu s vernicima koji je kasnije bio emitovan na rimskoj Katoličkoj televiziji.

"Ostario sam malo i pomalo sam bolestan, ali ne previše", uz osmeh je rekao papa.

Sedamdesetosmogodišnji poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo, nakon skupa s vernicima služio je misu u župi u Ostiji.

Papa je ovo izjavio dva meseca nakon što je u intervjuu za meksičku televiziju kazao da ima osećaj da njegov pontifikat neće trajati dugo.

"Četiri do pet godina, možda i manje. Dve godine sam već odslužio", kazao je papa Franja u intervjuu na pitanje o tranjanju njegova pontifikata.

Iako se čini da je papa dobrog zdravlja, uvek postoji napetost i posebna pažnja usmerena na njegovo stanje zbog činjenice da je njegov prethodnik, papa Benedikt XVI, bio prvi papa u Rimokatoličkoj crkvi koji je nakon 600 godina povukao sa funkcije crkvenog poglavara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: