Gnjilane: Uhapšen napadač na Srbina

Policija Kosova je potvrdila da je uhapsila jednog od napadača na Zorana Kostića kod sela Pasjane kod Gnjilana, dok je drugi u bekstvu.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 04.05.2015.

21:15

Default images

Portparol Regionalne policije je rekao da je identitet drugog napadača poznat policiji i za njim se intenzivno traga.

Žitelja srpskog sela Pasjane kod Gnjilana Zorana Kostića su na ulazu u to selo noževima teško ranila dvojica Albanaca iz susednog albanskog sela Vlaštica.

Kostiću, koji je van životne opasnosti, lekarska pomoć ukazana je u bolnici u Gnjilanu, odakle je pušten na kućno lečenje.

Incident se dogodio kada je Kostiću, koji je s porodicom bio u automobilu, put preprečilo drugo vozilo u kojem su bila dvojica napadača.

Kostić je izjavio za Radio Kim iz Čaglavice da su mu put preprečila dvojica napadača iz susednog, albanskog sela Vlaštica, koji su ga zaustavili dok se s porodicom vraćao iz Gnjilana u Pasjane.

Kostić je nožem izboden po grudima i po rukama, a od tragedije su ga spasli meštani Pasjana koji su bili i očevici ovog incidenta.

Portparol Regionalne policije Hašani je rekao da je do incidenta došlo kada su Kostić i napadači koji su vozili automobile iz suprotnih smerova, odbili da propuste jedni druge, posle čega su napadači izašli iz vozila i noževima teško ranili Kostića.

Predsednik srpske opštine Parteš-Pasjane Dragan Nikolić je za agenciju Beta rekao da su napadači na ulazu u Pasjane, na putu ka Gnjilanu, izašli iz automobila i noževima napali Zorana Kostića, koji je uspeo da se spase, ali ima veliki broj uboda nožem.

"To je bio pokušaj ubistva. Dvojica Albanaca iz susednog sela Vlaštica su Zoranu Kostiću, koga su sreli na ulici, automobilom blokirali put, a zatim ga napali noževima i teško povredili. Oni su se posle toga automobilom udaljili, ali meštani su ih prepoznali", kazao je Nikolić.

"Kostić svoje napadače nije poznavao, niti je imao bilo kakvih poslovnih odnosa sa njima. Cilj ovog napada je da se Srbi zastraše i proteraju", rekao je Nikolić i pozvao nadležne da nađu i kazne počinioce. Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović zatražio je od Kosovske policije da hitno uhapsi napadače na Srbina u opštini Parteš-Pasjane.

"Najoštrije osuđujem napad i pozivam Kosovsku policiju Gnjilanskog regiona da hitno nađe i pravdi privede napadače", rekao je Stojanović za Agenciju Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: