Džedi: Odrubljene glave strancima

U saudijskom gradu Džedi nad petoricom stranaca danas je izvršena smrtna presuda odsecanjem glave.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

18:35

Default images

Pogubljena su dvojica građana Jemena i po jedan iz Čada, Eritreje i Sudana, optuženi da su ubili Indijca koji je radio kao čuvar u jednoj firmi i ukrali novac iz sefa, saopštilo je saudijsko ministarstvo unutrašnjih poslova, a prenosi AFP.

Od početka ove godine u Saudijskoj Arabiji je smrtna kazna izvršena nad 78 domaćih državljana i stranaca, dok je u celoj 2014. pogubljeno 87 osoba, što je tu zemlju na listi organizacije Amnesti internešenel dovelo među prve tri u sveta po učestalosti smrtne kazne.

Krijumčarenje droge, silovanje, ubistvo, otpadništvo od vere i oružana pljačka su dela za koja je propisana smrtna kazna na osnovu saudijske striktne verzije šerijatskog zakona.

U saopštenju saudijskoj ministarstva unutrašnjih poslova povodom današnjih egzekucija ističe se da je "odvraćanje" razlog za njihovo izvršenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: