"Očekujemo ofanzivu na Dan pobede"

Ukrajinske vlasti ne isključuju mogućnost pobunjeničke ofanzive oko 9. maja, datuma proslave 70. godišnjice pobede nad fašizmom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

18:25

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Dvojica ukrajinskih vojnika i jedan proruski pobunjenik poginuli su u poslednjih 24 sata na istoku Ukrajine, objavile su ukrajinske vlasti i pobunjenici, koji se međusobno optužuju za eskalaciju nasilja, javlja Hina, a prenosi Index.hr.

Dvojica ukrajinskih vojnika poginula su, a trojica su povređena kada je njihovo oklopno vozilo naletelo na minu u regiji Lugansk, objavila je ukrajinska vojska.

Dvojica vojnika povređena su kod sela Hirokine, u blizini strateške luke Marijupolj, poslednjeg velikog grada na istoku zemlje koji kontrolira Kijev, dodaje vojska.

Separatisti su ranije objavili da im je poginuo jedan borac, a šestorica su povređena, optužujući Kijev da je pojačao pucnjavu na njihove položaje, prenosi njihova agencija DAN.

Ukrajinska vojska takođe optužuje separatiste za intenziviranje napada. Separatisti, tvrdi vojska, koriste teško naoružanje kako bi izazvali njihov odgovor.

Prekid vatre se, uprkos sporadičnim kršenjima, poštuje, ali ndevoljno te izaziva zabrinutost.

Predsedavajući OEBS Ivica Dačić osudio je sinoć narušavanje primirja duž linije kontakta u istočnoj Ukrajini tokom proteklih nekoliko dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: