SIPA provera navode o novom napadu

Agencija za istrage i zaštitu BiH proverava informaciju Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH o mogućem novom terorističkom napadu na teritoriji te zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

14:58

Default images
Foto: Beta/AP

SIPA je ovu informaciju prosledila i drugim policijskim organima u BiH, a u okviru svojih nadležnosti i u saradnji sa lokalnim policijskim organima preduzima odgovarajuće mere i radnje radi provere, prenosi RTRS.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je ranije da su bezbednosne službe u BiH dobile dojavu o novim pretnjama terorističkim napadom u toj zemlji.

"Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regiona da postoje indicije i obaveštajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH", rekao je Mektić.

On je istakao da su sve bezbednosne agencije u BiH ozbiljno shvatile i reagovale na ovu informaciju, što će doprineti njenom rasvetljavanju.

Prema njegovim rečima, preduzete su i sve mere u vezi sa bezbednošću objekta za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada.

Predsednik RS Milorad Dodik kazao je, međutim, da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zvanično nije dobilo informaciju o novim pretnjama terorističkim napadom u BiH.

Komentarišući izjavu Mektića o mogućim novim terorističkim napadima, Dodik je ocenio da je ovo ministarstvo beskorisno i da ne služi ničemu.

"BiH nema nikakvih nadležnosti za bezbednost po Ustavu i Dejtonu. Ovo ministarstvo je napravljeno u periodu kada se očekivalo da će biti ukinuta Policija Srpske i njegovo postojanje je besmisleno", obrazložio je on.

On je dodao da su "radikalne terorističke grupe ista pretnja i RS i Srbiji i drugim zemljama regiona", naglašavajući da policija Srpske ima dobru saradnju i sa policijom Federacije BiH i sa policijom Srbije.

Pre nedelju dana dogodio se teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku, kada je policajac Dragan Đurić ubijen a napadač Nerdin Ibrić likvidiran u razmeni vatre.

U ovom napadu ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je pripadnik vehabijskog pokreta, tokom napada uzvikivao je "alahu ekber" (alah je veliki).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: