Vučić: Pomoći ćemo RS oko Zvornika

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija, na osnovu Dejtonskog sporazuma, pomoći RS finansijski i obaveštajno nakon napada na policijsku stanicu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

21:25

Default images
Foto: Beta, AP

On je, gostujući na RTS-u, rekao da se već dva puta čuo s predsednikom RS Miloradom Dodikom.

Vučić je najavio da će Dodik zajedno s ministrom unutrašnjih poslova RS doputovati za dva dana u Beograd, gde će razgovarati kako s njim tako i s ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Napad na Policijsku stanicu u Zvorniku, prema njegovim rečima, užasna je vest, kako za RS, tako i za Srbiju.

U skladu s Dejtonskim sporazumom, Dodik je, kako je ukazao, izrazio želju da Srbija pomogne.

Vučić je kazao da će Srbija, na osnovu Dejtonskog sporazuma, ne rušeći ničiji integritet, pomoći RS finansijski i obaveštajno.

Osim toga, premijer Vučić uputio je telegram saučešća predsednici vlade i predsedniku Republike Srpske, Željki Cvijanović i Miloradu Dodiku, povodom napada na policijsku stanicu u Zvorniku, poručivši da je snažno potresen zbog vesti o najstrašnijem napadu u kojem je stradao policajac.

"Teško je u trenucima velike tragedije naći reči utehe za porodicu čoveka koji je posvetio život očuvanju mira i bezbednosti. U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime vama i porodici upućujem iskreno saučešće”, navodi se u telegram premijera Vučića.

Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada je večeras oko 19 sati muškarac, čiji identitet još nije saopšten, upao u Policijsku stanicu u Zvorniku i pucao iz vatrenog oružja, preneli su mediji u BiH i RS.

Osim toga, saučešće kolegi iz Republike Srpske Draganu Lukaču zbog pogibije policijskog službenika u napadu pripadnika vehabija u Zvorniku izjavio je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je, osim toga, istakao da MUP Srbije preduzima sve mere kako bi sprečio slične pojave na svojoj teritoriji i pružio podršku Republici Srpskoj u borbi protiv terorizma.

"Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem i tom prilikom izjavio saučešće zbog pogibije policijskog službenika tokom napada pripadnika vehabija na policijsku stanicu u Zvorniku", rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Stefanović je rekao da se nada da će se dvojica ranjenih policijskih službenika što pre oporaviti.

On je napomenuo da MUP Srbije preduzima sve neophodne mere iz svoje nadležnosti kako bi sprečio slične pojave na svojoj teritoriji i pružio svu neophodnu podršku policiji Republike Srpske u borbi protiv terorizma.

"Republika Srbija, u saradnji sa svim zemljama regiona zapadnog Balkana, u okviru koalicije za borbu protiv ISIL, učestvuje u suzbijanju terorističkih pretnji", istakao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: