Štajnmajer ide u bivši Staljingrad

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer će 7. maja otputovati u ruski grad Volgograd, bivši Staljingrad.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

22:37

Default images
foto: Beta/AP

On će prisustvati obeležavanju okončanja Drugog svetskog rata, saopštila je portparolka njegovog ministarsatva.

Do posete mestu gde su sovjetske snage porazile nacističke trupe u jednoj od najkrvavijih bitaka u istoriji dolazi u trenutku zategnutih odnosa između Nemačke i Rusije povodom ukrajinske krize.

Rusija 9. maja održava paradu u Moskvi povodom pobede nad nacističkom Nemačkom, što je i prilika da demonstrira svoju vojnu moć. Ovom događaju neće prisustvovati većina zapadnih lidera, ali još uvek nije jasno da li će tako postupiti i Štajnamajer.

Nemačka će, inače, izuzeti Rusiju iz samita šefova industrijskih sila, koji će u junu biti održan u Bavarskoj, a juče je objavljeno kako će zabraniti ulaz u zemlju članova ruskog motociklističkog kluba "Noćni vukovi", bliskog predsedniku Vladimiru Putinu. Oni su planirali da se 9. maja, na Dan pobede, nađu u Berlinu.

Prema pisanju Špigel onlajna, Štajnmajer će se tokom boravka u Rusiji susreti sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: