FR: Lisice saučesnicima teroriste

Francuska policija privela je trojicu ljudi, osumnjičenih za zaveru za napad na jednu crkvu u blizini Pariza.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

21:27

Default images
freeimages.com

Sumnja se da su trojica uhapšenih u vezi sa Sidom Ahmedom Glamom, koji je glavni osumnjičeni za planiranje napada na crkvu u Vilžuifu, južno od Pariza, a osumnjičen je i za ubistvo jedne žene iz okoline, prenosi AP.

Glan je student informatike rodom iz Alžira, koji je uhapšen prošle nedelje nakon očigledno slučajnog samoranjavanja.

Prema saopštenju francuske policije, tragovi DNK jednog od osumnjičenih za saučesništvo su pronađeni u Glamovoj spavaćoj sobi, a tragovi DNK drugog na jednoj četki za kosu iz Glamovog stana. Treći privedeni je osumnjičen za planirano pružanje logističke podrške prilikom napada.

U Glamovoj kući su, inače, pronađena tri "kalašnjikova", kao i telefoni i kompjuteri koji ukazuju kako je bio u kontaktu s nekim (možda) iz Sirije, ko ga je podsticao na napad na crkvu, saopšteno je iz kancelarije javnog tužioca.

Takođe je pronađen i materijal na arapskom, u kojem se pominju al-Kaida i grupa Islamska država (ID), ali zasad nema dokaza da je Glam bio u vezi sa bilo kakvom organizovanom grupom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: