Mogući pljuskovi i odron na putu

U Srbiji se po podne i večeras očekuje razvoj oblačnosti, a zbog mogućih lokalnih pljuskova sa grmljavinom savetuje se oprezna vožnja.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

18:45

Default images
foto: Tanjug

AMSS je saopštio da su na putevima kroz stenske useke i klisure mogući odroni.

U saopštenju se apeluje na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, da poštuju ograničenje brzine i postojeću signalizaciju.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 87 saobraćajne nezgode u kojima je 47 osoba povređeno, a osobe su poginule, dok su u Beogradu evidentirane 42 saobraćajne nezgode u kojima je 16 osoba povređeno.

Zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se u intervalima od 15 do 30 minuta, podaci su Uprave granične policije.

Prema informacijama JP Putevi Srbije, na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Kako se navodi, sutra će se od sedam do 17 časova na delu autoputa izvoditi radovi na ispiranju i čišćenju kišne kanalizacije u brzoj kolovoznoj traci, od naplatne stanice Bubanj Potok do petlje "Konjarnik", u smeru Niš-Beograd, a radovi će se izvoditi u pokretu i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

AMSS saopštava i da će od 28. aprila zbog radova na postavljanju odbojne ograde, na deonici od petlje "Zmaj" do naplatne stanice "Beograd" u Bubanj Potoku, na delovima autoputa od devet do 17 časova, svakog dana, ukoliko vremenski uslovi dozvole, biti na snazi izmena režima saobraćaja.

Dodaje se da će tokom radova, po određenim fazama, u dužini od 300 metara, za saobraćaj biti zatvorena zaustavna kolovozna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom i brzom trakom.

Prema obaveštenju Gradskog sekretarijata za saobraćaja, na snazi je izmena u režimu saobraćaja teretnih vozila, ukupne mase veće od 3,5 tone, kroz ulicu Bulevar Vojvode Mišića - saobraćaj je zabranjen u oba smera svih 24 sata i obavlja se isključivo obilaznicom oko Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: