Uhapšen zbog zločina nad Srbima

Bivši pripadnik Armije BiH osumnjičen za ratne zločine nad Srbima uhapšen je na graničnom prelazu između BiH i Hrvatske, piše Jutarnji list.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

17:15

Default images

Prema navodima zagrebačkog medija, uhapšen je Husein Isaković koji je pod istragom zbog ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u mestu Bužim u BiH.

Isaković je bio nedostupan vlastima BiH, pa je na zahtev Državnog tužilaštva BiH raspisana poternica, na osnovu koje je on uhapšen čim je prešao na teritoriju BiH.

On se tereti da je kao pripadnik Vojne policije bošnjačke Armije BiH zajedno sa drugim osumnjičenim učestvovao u ratnim zločinu počinjenom u bivšem hotelu “Radoč“ u Bužimu koji je pretvoren u zatvor.

U tom hotelu je ubijeno osam zarobljenih pripadnika vojske bosanskih Srba, jedan zarobljeni pripadnik narodne odbrane samozvane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna i tri civila.

Prema navodima iz Tužilaštva, u tom zatvoru su nezakonito držani civili i ratni zarobljenici koji su bili izloženi mučenjima, silovanjima i nečovečnom postupanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: