DS: Vučić vodi "Superhik" politiku

Premijer Vučić vodi “Superhik” politiku jer smanjuje plate i penzije siromašnima dok bankama daje tri miljarde dinara subvencija u 2015. godini, navode iz DS.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

14:44

Default images

"U tri godine vladavine Aleksandra Vučića budžetski deficit je udvostručen u odnosu na prethodni period. Servisiranje rasipničke politike Aleksandra Vučića u poslednje tri godine košta Srbiju 137 milijardi dinara samo u 2015", navodi se u saopštenju DS.

Demokrate naglašavaju da se Vučić obavezao ugovorom sa Međunarodnim monetarnim fondom da smanji plate i penzije i da ih drži zamrznutim tri godine, i da su njegova obećanja da će ih povećati nerealistična i pokazuju "odsustvo svake kredibilnosti".

U svojoj analizi prve tri godine vlasti SNS-a u oblasti finansija i privrede, u DS-u ističu da su plate i penzije najniže u regionu dok Vlada Srbije zapošljava "partijsku armiju" od 50.000 novozaposlenih u javnim preduzećima.

"Nema novih radnih mesta ni novih investicija. Novi liberalni Zakon o radu olakšao je otpuštanje ljudi sa dugim radnim stažom i dalje smanjivanje ionako preniskih plata. Povećana zaposlenost nije ispunjena ni u naznaci", navodi se u saopštenju DS.

Demokrate naglašavaju da vladajuća Srpska napredna stranka (SNS), koja ovih dana "puna hvalospeva o sebi" slavi prvu godinu mandata, zapravo ulazi u četvrtu godinu vladavine, tokom koje je Srbiju "dovela u toliko loše tanje da je nejasno šta tačno slavi".

Zbog toga će Vlada Demokratske stranke u senci u narednih pet dana svaki dan objavljivati analizu pojedinih resora Vlade, a celokupna analiza nakon toga biće dostupna na sajtu DS, kažu u toj partiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: