Zatvor zbog "tverka" kod spomenika

Tri mlade žene u Rusiji osuđene su na do 15 dana zatvora pošto su izvele provokativni ples ispred jednog istorijskog spomenika i postavile snimak na Internet.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.04.2015.

13:15

Default images
Foto: Beta, AP

Tužilaštvo je saopštilo da je okružni sud u Novorosijsku na jugu Rusije osudio je dve devojke na 10, a jednu na 15 dana zatvora zbog huliganstva, dok su dve novčano kažnjene, preneo je AFP.

Istraga je pokrenuta nakon što je grupa od šest igračica, od kojih je jedna maloletna i nije kažnjena, postavile na Jutjub video snimak na kome igraju ispred spomenika Mala zemlja, podignutog 1982. godine, kako bi se obeležila bitka za oslobođenje Novorosijska od nemačke okupacije 1943.

Tužioci su naveli da su žene izvodile "erotski i seksualni 'tverk' ples", koji su proslavile pop pevačice poput Bijonse i Majli Sajrus.

"Ovaj incident nepoštovanja uspomene na ratnu istoriju je neprihvatljiv i svaki pokušaj da se oskrnave mesta vojne slave biće zaustavljen momentalno", navelo je tužilaštvo.

Presudi je prethodilo pojavljivanje video snimka grupe ruskih učenica, koje u kostimima pčelica izvode isti ples u jednoj plesnoj školi, a koji je pregledan na Internetu milionima puta, zbog čega je Istražni komitet pokrenuo istragu zbog nedoličnog ponašanja.

Rusija se priprema za obeležavanje 70. godišnjice pobede nad fašizmom koja će kulminirati vojnom paradom na Crvenom trgu u Moskvi 9. maja, navela je francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: