Amsterdam: 500 bicikala izbeglicama

Gradske vlasti Amsterdama poklonile su 500 bicikala izbeglicama u logoru Zatari u Jordanu.

Izvor: Beta/AP

Nedelja, 29.03.2015.

18:35

Default images
Foto: Beta/AP (arhiva)

Holandska ministarka za spoljnu trgovinu i saradnju, Lilijan Plumen predala je bicikla humanitarnim radnicima koji rade s međunarodnim organizacijama na terenu, i ponudila još.

Jordan koji sa Sirijom deli 370 kilometara granice, primio je više od 600.000 izbeglica, od kojih je 80.000 u kampu Zatari, gde će im, pošto su dobili bicikle, biti lakše da odu do obližnjeg grada Mafraka.

Uz to, predložili su holandski darodavci, da bi izbeglice došle do kakvog-takvog prihoda, mogle bi bicikle preraditi u "taksije-rikše", a mogle bi ih i iznajmljivati.

Amsterdamske vlasti su poklonile bicikle koje su zaplenile jer su bili nepropisno parkirani, a vlasnici nisu došli po njih tri meseca od zaplene. Neki od poklonejnih bicikala su oni koje su vlasnici napustili na ulicama i mostovima, a takvih u Amsterdamu bude po 25.000 godišnje.

U Holandiji je 18 miliona bicikla - milion više nego stanovnika, a 490.000 bicikala je u Amsterdamu čije vlasti kažu da više nema mesta za njihovo parkiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: