Šta sa pripadnicima Civilne zaštite

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da se o sudbini pripadnika Civilne zaštite na severu Kosova razgovara i da se vodi računa o svakom njenom pripadniku

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2015.

15:59

Default images

"To je nešto očemu se razgovara, o čemu se još razgovara i to je nešto što jeste u nadležnosti Kancelarije za KiM i naših pregovarača u Briselu. Ono što je sigurno to je da se bez svake sumnje vodi računa o svakom pripadniku Civilne žastite, o svakom ko živi na prostoru KiM", rekao je Vulin.

On je dodao da će se razgovarati o tome kako će biti rešen radni status pripadnika Civilne zaštite istakavši da nije na njemu da se o tome izjašnjava.

Vlasti u Prištini saopštile su da je postignut dogovor o raspuštanju Civilne zaštite na severu Kosova. Postojanje ovog dogovora potvrdila je i visoka predstavnica EU Federika Mogerini.

Iz Vlade Kosova ranije je saopšteno da su Priština i Beograd uz posredovanje EU postigli dogovor koji podrazumeva raspuštanje Civilne zaštite na severu Kosova i omogućava njenim pripadnicima integraciju u kosovske institucije.

Kako je rečeno proces razgovora na ovu temu bio je dug i težak i trajao je gotovo dve godine. Sporazum bi trebalo da bude sproveden do 1. septembra do kada u potpunosti Civilna zaštita na severu Kosova treba da bude raspuštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: