Tunis: Ubijeno devet ekstremista

Tunišanske snage ubile su devet ekstremista u južnom regionu zemlje, u okviru operacije obračuna sa teroristima posle masakra u Nacionalnom muzeju "Bardo".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.03.2015.

10:17

Default images

"Naše snage su ubile devet terorista u velikoj operaciji u Sidi Aič u Gafsu. Takođe su zaplenjeni oružje i eksploziv", potvrdio je portparol ministarstva Muhamed Ali Aroui, prenela je agencija Rojters.

Operacija je sprovedena kasno sinoć u regionu Gafsa uoči današnjeg marša solidarnosti na kome se očekuje veliki odziv Tunišana i dolazak nekih svetskih lidera, uključujući francuskog predsednika Fransoa Olanda.

Marš solidarnosti treba da počne u Tunisu u 10 sati po GMT, i krenuće od Trga Bab Sadun do muzeja "Bardo" gde će biti otkrivena kamena tabla posvećena uspomeni na žrtve.

AFP dodaje da je cilj marša solidarnosti danas u prestonici osuda terorizma posle masakra u muzeju kada je u sredu, 18. marta, ubijeno 22 ljudi.

Među žrtvama su turisti iz Italije, Japana, Francuske, Španije, Kolumbije, Australije, Velike Britanije, Belgije, Poljske i Rusije, a u subotu broj žrtava porastao na 22, pošto je Francuskinja podlegla povredama.

Među žrtvama je i tunišanski policajac.

Dvojica napadaca su na meti imali Nacionalni muzej "Bardo", a odgovornost za napad je preuzela Islamska država. Napad je bio težak udarac za zemlji koja je kolevka Arapskog proleća i u velikoj meri zavisi od turizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: