Kopnenim snagama protiv pobunjenika

Kopnene snage arapskih zemalja mogle bi da budu potrebne u narednoj fazi operacije protiv pobunjenika u Jemenu, izjavio je šef jemenske diplomatije Rijad Jasin.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.03.2015.

00:23

Default images
foto: Beta/AP

Upitan na samitu Arapske lige u Egiptu da li će kopnene snage biti potrebne, on je novinarima rekao da postoji takva mogućnost.

"To je moguće. Veoma moguće", kazao je Jasin, a preneo Rojters.

Jasin je dodao da će jemenski predsednik Abd-Rabu Mansur Hadi ostati u jednoj arapskoj prestonici dok uslovi u Jemenu ne budu takvi da može da se vrati u zemlju.

Saudijska Arabija počela je u četvtak, zajedno sa saveznicima, vazdušne udare u Jemenu, kako bi odbranila vladu predsednika Hadija od napredovanja šiitskih pobunjenika, Huta.

Bela kuća je izrazila zabrinutost zbog izveštaja da iransko oružje ulazi u Jemen i da postoje bojazni da bi taj konflikt mogao da se pretvori u prikriveni rat između Irana i Saudijske Arabije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: