Kairo: Bomba ranila osmoro ljudi

U eksploziji bombe ispred univerziteta u Kairu je ranjeno osam ljudi, uključujući četiri policajca, saopštili su egipatska policija i zdravstvene službe.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.03.2015.

00:47

Default images

Otkako je vojska svrgnula islamističkog predsednika Mohameda Morsija 2013. godine, nekoliko eksplozija se dogodilo ispred tog univerziteta, preneo je AFP.

Poslednja od njih desila se u novembru prošle godine, a tada je ranjeno pet policajaca.

Odgovornost za te napade preuzela je militantna grupa iz Kaira koja sebe naziva Adžnad Misr (Vojnici Egipta), ali za današnju eksploziju još niko nije preuzeo odgovornost, izvestio je AFP.

Bomba kućne izrade danas je podmetnuta u blizini univerziteta, a od nje su ranjena četiri civila i četiri policajca, saopštila je policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: