Vlada Japana donira ekološka vozila

Vlada Japana doniraće 150 ekoloških vozila, vrednosti oko 3,5 miliona evra, za podršku unapredjenju zaštite životne sredine i smanjenje troškova Vlade Srbije.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

20:45

Default images

Primopredaja donacije biće održana u ponedeljak, 30. marta.

Kako je najavila ambasada Japana, na ceremoniji primopredaje donacije u Beogradu obratiće se premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Japana Masafumi Kuroki.

Donirana ekološka vozila umanjuju nivo gasnog i vazdušnog zagadjenja i imaju smanjenu potrošnju goriva.

Uključujući tu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći Srbiji od 1999. godine je oko 460 miliona evra.

Japanska ambasada navodi da je zaštita životne sredine jedan od prioriteta japanske saradnje sa Srbijom.

Podseća se da je Vlada Japana 2011. godine obezbedila povoljan jenski kredit od 240 milion evra za uvodjenje sistema odsumporavanja dimnih gasova u Termoelektrani "Nikola Tesla" u cilju smanjenja emisije oksida sumpora.

Japan realizuje i tehničku saradnju u oblasti energetske efikasnosti i uštede energije, a u mnogim opštinama obezbedjena je opremu za prikupljanje i recikliranje smeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: