Simulacija pada erbasa A-320

Francuski stručnjaci objavili su simulaciju leta erbasa A-320, koji se srušio u utorak, a na snimku je prikazano kako je kopilot upravljao letelicom.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Petak, 27.03.2015.

19:15

Default images
Foto: printscreen

Simulacija je urađena u Evropskom simulatoru letenja, a izgled kokpita je drugačiji, pošto je u simulatoru urađen kokpit nalik onome kod boinga 737.

Na snimku je prikazano da je glavni pilot u jednom trenutku izašao iz kabine, a da je kopilot odmah nakon toga pritisnuo dugme za sletanje.

Prema poznatim informacijama, pilot je pokušao da se vrati u kabinu, ali je kopilot sedeo i čekao da se avion sruši.

Ranije je objavljeno da je nemački pilot Andreas Lubic, koji je sa sobom u smrt odveo 149 osoba, krio depresiju od svojih poslodavaca.

Mnoge avio-kompanije su hitno donele nova pravila, prema kojima u toku leta u svakom trenutku dve osobe moraju biti u kokpitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: