"UKR mediji lažno optužili Rusiju"

Tim stručnjaka koji istražuje uzroke pada malezijskog aviona u Ukrajini tvrdi da su ukrajinski mediji lažno optužili Rusiju da stoji iza rušenja letelice.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

20:07

Default images
foto: Tanjug/AP (arhiva)

U ukrajinskim medijima se u četvrtak pojavio navodni izvod iz izveštaja o istrazi koji navodi da je utvrđeno da je ruska raketa zemlja-vazduh tipa Buk oborila Boing, pritom usmrtivši skoro 300 ljudi koji su se nalazili u letelici.

“Ne mogu da kažem da su ti navodi tačni. Još nismo doneli bilo kakav zaključak“, rekao je portarol Istražnog tima Vim de Bruin.

U pisanjima ukrajinskih medija takođe se citira holandski medij NOS, čiji urednik je istakao da istraga “pati“ zbog loše komunikacije između holandske policije i istražitelja iz nacionalne obaveštajne službe.

NOS pominje teoriju da je MH17 oboren Buk raketom, ali ne navodi da je to istragom potvrđeno. Istražni tim je na svom sajtu demantovao da obaveštajna služba Holandije ometa istragu.

Avion kompanije Malezija Erlajnz Boing 777 pao je 17. jula u istočnoj Ukrajini, na teritoriji razdvajanja sukobljenih strana, ukrajinske vojske i proruskih separatista. Svih 298 putnika i članova posade je poginulo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: