"Zakon o sudu uskoro u Skupštini"

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da se intenzivno radi na pripremi ustavnih izmena i zakona o specijalnom sudu i da će se nađu u Skupštini tokom marta.

Izvor: Beta

Nedelja, 01.03.2015.

22:36

Default images
Foto: Beta

"Vlada radi na dokumentima koji stvaraju mogućnost za osnivanje Specijalnog suda. Te su obaveze stvorene kada je u Skupštini Kosova ratifikovana razmena pisama između predsednice Republike Kosovo i visoke predstavnice Evropske unije", kazao je Mustafa u intervjuu za portal Gazetaekspres.

Kosovski premijer rekao je da ekipa profesionalaca iz institucija Kosova radi na usaglašavanju stavova sa institucijama Evropske unije o Zakonu o Specijalnom sudu, čiji tačan naziv još uvek nije usaglašen.

Radi se i na statutu suda i izmenama koje treba izvršiti u Ustavu Kosova, čime bi se stvorile ustavne mogućnosti za razmatranje i usvajanje zakona i statuta suda.

"Mislim da će sledeće nedelje Vlada uputiti predlog ustavnih izmena o kojima je potrebno mišljenje Ustavnog suda, pre nego što bude poslat na razmatranje u Skupštini Kosova. Očekujemo da tokom marta i aprila Skupština razmotri i usvoji te dokumente", rekao je Mustafa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: