"Ubistvo Njemcova je deža vi"

Udovica Aleksandra Litvinjenka, bivšeg ruskog špijuna, izjavila je da je ubistvo Borisa Njemcova nešto već vidjeno.

Izvor: B92

Nedelja, 01.03.2015.

19:34

Default images
Foto: Beta/AP

Aleksandar Litvinjenko umro u Londonu 2006. od posledica trovanja radioaktvnim materijama,

Marina Litvinjuenko, koja okrivljuje ruskog predsednika Vladimira Putina za smrt njenog supruga, izjavila je da je likvidacija Njemcova za nju bila "apsolutno razarajuća vest", preneo je AFP.

"To je za mene bilo nešto kao 'deža vi'", rekla je ona za Bi-Bi-Si radio, dodajući da je likvidacija Njemcova bio način da se pošalje poruka da će "svako ko pokuša da kaže nešto protiv nas biti ubijen".

"Za sve što se u Rusiji dogodilo za poslednjih 15 godina odgovorna je ova vlada i gospodin Putin lično", tvrdi Marina Litvinjenko.

Ona se danas pridružila desetinama ljudi koji su se okupili ispred ruske ambasade u Londonu kako bi odali počast Njemcovu.

Kako je javio AFP, neki od njih su držali ukrajinske zastave.

Aleksadar Litvinjenko je preminuo u londonskojj bolnici 23. novembra 2006. godine, tri nedelje nakon što je u jednom luksuznom hotelu popio čaj, u kojem je, kako je kasnije utvrdjeno, bio ubrizgan radioaktivni polinijum 210, podseća francuska agencija.

U pismu koje je napisao u svojoj samrtničkoj postelji, Litvinjenko je optužio Putina da je naručio njegovo ubistvo, što je Kremlj demantovao.

Frans pres podseća i da je britanska policija zatražila da u vezi sa smrću Litvinjenka ispita dvojicu osumnjičenih - Andreja Lugovoja i Dmitrija Kovtuna, ali je Moskva odbila da ih isporuči Londonu, dodaje AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: