Potvrđene kazne za dilere droge

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na ukupno 124 godina zatvora 15 pripadnika klana Dalibora Ristića iz Padinske skele.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.03.2015.

18:38

Default images

Oni su osuđeni jer su na teritoriji Beograda preprodavali drogu kupljenu od dilera iz Novog Pazara, predvođenih Hikmetom Hajrovićem.

Tom odlukom sud je odbio žalbe tužilaštva i odbrane i protvdio presudu za 15 pripadnika grupe koju im je izrekao Specijalni sud u Beogradu u aprilu prošle godine, a ukinuo samo u odnosu na Aleksandru Ticu I vratio na ponovno suđenje, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Hajrović je 2013. godine osuđen na 15 godina zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je zaključio sa tužilaštvom za organizovani kriminal.

Isto su učinila i dvojica pripadnika njegove koji su osuđeni na pet i po godina i godinu i šest meseci zatvora.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je ranije saopštilo da je grupa Dalibora Ristića kupovala je heroin od Hajrovića i dalje ga preprodavala po beogradskim naseljima.

Hajrović je drogu nabavljao iz Turske i krijumčario je preko Kosova do Novog Pazara i Tutina gde je skrivao.

Ristić je osuđen na 13 i po godina zatvora, Mile Tešić na 13, Ivan Stojanović na 12, Milan Jovanović i Dalibor Stijepić na po 10 godina i šest meseci.

Dragan Milovanović dobio je 10 godina zatvora, Dejan Džodić, Aleksandar Vidović i Borislav Grbić po osam, a Igor đurović, Srđan Miličević i Predrag Mega po sedam.

Marko Pantović osuđen je na četiri godine, Vladinir Ježić na tri godine i šest meseci, a na tri godine zatvora osuđen je Miloš Radaković.

Za nedozvoljeno držanje pištolja osuđen je Igor Bulatović na 18 meseci zatvora.

Optužbe su pravosnažno oslobođeni Nikola Ristić i Miroljub Bogdanović.

Tokom krivičnog postupka, sud je takođe doneo odluku da se od Dalibora Ristića privremeno oduzme sedmosobni stan na Voždovcu, dva vozila koja su koristili za prevoz droge i 20.850 evra.

Ove dve kriminalne grupe razbijene se u akciji policije i tužilaštva za organizovani kriminal u oktobru 2011, kada je od okrivljenih zaplenjena i veća količina droge.

Tokom predistražnog postupka osim prisluškivanja korišćena su i dva prikrivena islednika.

Hajrović je pre hapšenja pravosnažno osuđen na pet i po godina zatvora kao član grupe Darka Ercega zbog šverca i prodaje više desetina kilograma heroina i kokaina i čekao je na izvršenje presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: