VR: Hapšenja zbog prevoza migranata

Tri osobe su ukapšene u okolini Vranja zbog sumnje da su na organizovan način vršile prevoz ilegalnih migranata preko teritorije Srbije, saopštio je MUP.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 01.03.2015.

14:29

Default images
Foto: Beta/AP

Kako se navodi, uhapšeni su M.S. (1972) iz okoline Vranja, kome je po predlogu javnog tužioca sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, kao i M.P. (1979) i R.P. (1978), sa boravištem u Vranju, kojima je određeno zadržavanje i koji će u toku dana biti privedeni zameniku osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

Oni su osumnjičeni da su izvršili krivična dela nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licima povređenim u saobraćajnoj nezgodi.

"Osumnjičeni su u toku noći između 24. i 25. februara, po prethodnom dogovoru organizovali prevoz i krijumčarenje stranih državljana, za koje su znali da su na nedozvoljen način prešli državnu granicu Srbije. Prilikom prevoza kombi vozilom 'fiat', na deonica autoputa Vranje - Leskovac kod sela Donje Krajince, dogodio se udes u kome je kombi sleteo s puta i udario u objekat a 41 strani državljanin je teže ili lakše povređen", piše u saopštenju.

Dodaje se da su uviđaj lica mesta izvršili zamenik osnovnog javnog tužioca u Leskovcu i službenici policije.

Kako je ranije objavljeno, jedan od migranata koji je bio u kombiju je preminuo u bolnici u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: