Sukobi u Hong Kongu (FOTO)

U Hong Kongu su izbili sukobi između demonstranata, koji su protestovali zbog dolaska kupaca iz kontinentalnog dela Kine i stanovnika jednog pograničnog grada.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.03.2015.

12:25

Default images
Foto: Beta, AP

Policija je, kako bi zaustavila sukobe, ispalila suzavac, prenela je agencija AP. Kako navodi Rojters, troje demonstranata je uhapšeno.

Veliki broj kupaca iz kontinentalnog dela Kine dolazi u Hong Kong u kupovinu, a njihovi nezasitni apetiti, prema tvrdnji nekih Honkonžana, štete lokalnoj privredi.

Dve grupe aktivista i njihove pristalice su su tako danas krenuli u protestni marš kroz predgrađe Hong Konga, Juen Long, gde se nalaze deseci apoteka koje prodaju mleko u prahu za bebe, uglavnom za potrebe kupaca iz kontinentalnog dela Kine.

Do sukoba je došlo kad su te demonstrante napali građani koji se protive tim protestima. Zatim se umešala policija upotrebivši suzavac, a takođe su priveli nekoliko ljudi.

Od početka godine su u Hong Kongu održana najmanje dva protesta istim povodom, uključujući jedan koji je prošlog meseca održan u jednom trgovinskom centru.
Foto: Beta, AP
.
Foto: Beta, AP
.
Foto: Beta, AP
.
Foto: Beta, AP
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: