"Izjava Murzetaja - spinovanje"

Kancelarija za KiM ocenila je kao "medijsko spinovanje" izjavu Valjona Murzetaja da Priština neće pristati na nove teme u dijalogu sa Beogradom.

Izvor: Beta

Nedelja, 01.03.2015.

11:39

Default images

Zamenik direktora Kancelarije Dušan Kozarev u izjavi agenciji Beta rekao je da tu izjavu smatra delom "spirale laži u koju su albanski političari ušli komunicirajući neiskreno sa sopstvenom javnošću i prikrivajući dosege briselskog dijaloga".

"Priština izgleda želi da pobegne iz dijaloga jer misli da će na taj način pobeći od obaveza koje je u Briselu preuzela. Obmanjujući sopstvenu javnost, Priština zapravo sama otežava sprovođenje dogovorenog", rekao je Kozarev.

Savetnik kosovskog premijera Valjon Murtezaj je u subotu izjavio da Priština neće pristati na nove teme u briselskim razgovorima dok Beograd ne primeni sporazum o pravosuđu, ukloni "Park mira" na mostu na Ibru i ugasi Civilnu zaštitu, kao i da neće biti pregovora o "bogatstvima Kosova".

Kozarev je istakao da Srbija želi ne samo napredak dijaloga već i njegovo ubrzavanje, i da se "nagomilani problemi na Kosovu i Metohiji ne mogu rešavati konsekutivno, jedan po jedan, kako predlaže Murtezaj, jer bi tako proces trajao decenijama".

"Problemi na KiM se moraju rešavati jednovremeno i svako uslovljavanje otvaranja novih tema realizacijom nekih drugih je zapravo isto što i obesmišljavanje procesa. Mi nemamo dileme kada je reč o briselskom dijalogu, jer to je u ovom trenutku najefikasniji i najproduktivniji format za rešavanje nesuglasica", naglasio je Kozarev.

On je dodao da bi od izlaska predstavnika Prištine iz tog procesa najveću štetu imali upravo žitelji KiM, i da se Beograd iskreno nada da se to neće dogoditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: