Donjeck: Poginuo UKR fotoreporter

Ukrajinski fotoreporter Sergej Nikolaev ubijen je u granatiranju Donjecka, gde se nalazio u društvu bataljona koji čine članovi Desnog sektora.

Izvor: B92

Subota, 28.02.2015.

17:53

Default images
ilustracija: Beta/AP

Prema informacijama saopštenim iz lista Segodnja, za koji je Nikolaev radio, on je na periferiji Donjecka boravio sa Nikolajem Flerkom, dobrovoljcem koji se bori na strani ukrajinskih pravojnih formacija na čelu sa liderom nacionalističke organizacije Desni sektor Dmitrijem Jarošem.

Fotoreporter je ranjen u sukobu ukrajinskih i proruskih snaga u donjeckom prigradskom naselju Peski, a prema zvaničnim informacijama, dvoje ljudi, koji nisu imali pancire niti šlemove, prebačeni su u lokalnu bolnicu, gde su kasnije proglašni mrtvim.

”Ne znamo detalje, ali bilo je sukoba u Peskiju”, naveo je portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko.

Desni sektor, čije delovanje je pratio Nikolaev, nedavno je, preko svog lidera Dmitrija Jaroša saopštio da nema nameru da poštuje dogovor iz Minska i da planira nastavak rata prema već utvrđenom planu delovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: