"Džihadi Džon nije bio sumnjiv"

Mediji u VB su objavili fotografiju Muhameda Envazija, snimljenu neposredno pre njegovog odlaska u Islamsku državu, u čijim redovima je poznat kao Džihadi Džon.

Izvor: B92

Subota, 28.02.2015.

17:24

Default images
screenshot

Svakoga dana se pojavljuju nove informacije iz života hladnokrvnog ubice, koji je odgovoran za smrt nekoliko britanskih i američkih zarobljenika.

Prema rečima njegovih komšija iz Londona, on je studirao na Vestminsterskom univerzitetu, ali je posle tri godine napustio školovanje, zbog veoma slabih ocena.

Radikalni islamista je sa interneta uklonio gotovo svaki trag o sebi, a tako nešto je uspeo da uradi i u svom okruženju, koje je zgranuto činjenicom da je čovek koji je živeo u njihovoj neposrednoj blizini.

“Nikada ga nismo videli da radi bilo šta sumnjivo u kraju, ali je bio veoma redovan u džamiji“, navodi vozač taksija Šaraft Ula. Iako je prethodno bilo poznato da je on putovao u Tanzaniju, britanski mediji su došli do informacija da je deportovan iz te zemlje, a potom je u Londonu ispitivan o svojim političkim i religijskim shvatanjima.

Zvanični dokumenti kažu da je Emvazi bio lider grupe “Momci iz Londona“, koja je bila na saslušanju početkom 2012. godine.

Potom je Emvazi preseljen na zapad Engleske, kako bi se odvojio od grupe ljudi sa ekstremnim stavovima, ali je ubrzo dobio dozvolu da se vrati u London, u okviru, tada novog, monitoring programa, koji je britanska Vlada donela u decembru 2011.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: