Nađen automobil ubica Nemcova

Automobil u kome su se nalazile ubice ruskog opozicionara Borisa Nemcova pronašla je policija, prenosi Raša tudej.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.02.2015.

14:45

Default images
Foto: Beta/AP

Vozilo je pronađeno nedaleko od mesta gde je Nemcov ubijen, a policija ga pretražuje.

Vozilo je navodno identifikovano kao "lada priora", sa registarskim tablicama iz Ingušetije, ruske republike na Severnom Kavkazu.

U toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Nemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina, kako verzije vezane za njegovu političku delatnost, tako i lična neprijateljstva, javljaju ruski mediji.

Istražni organi smatraju da je ubica bio profesionalac i da je bio upoznat sa njegovim kretanjem, a njegov advokat tvrdi da su ruskom opozicionaru pretnje smrću stizale mesecima.

Nemcov je ubijen sinoć oko 23.15. U njega je ispaljeno najmanje sedam ili osam metaka dok je šetao mostom sa poznanicom koja je stigla iz Kijeva.

Njemu je prišao automobil iz koga je ispaljeno nekoliko metaka od kojih su četiri pogodila Nemcova u leđa.

Ruski predsednik Vladimir Putin osudio je ubistvo opozicionog političara, ocenivši da je moguće da je u pitanju naručeno ubistvo.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izrazio je žaljenje zbog ubistva ruskog opozicionara Borisa Nemcova rekavši da je on bio "most između Ukrajine i Rusije".

SAD i Evropa, takođe su osudile ubostvo ruskog opozicionara.

Nekoliko stotina ljudi okupilo se na mostu koji vodi do Crvenog trga, gde je sinoć ubijen Nemcov i položilo cveće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: