Samoubistvo Janukovičevog savetnika

Ukrajinska policija saopštila je da je u Kijevu pronađen mrtav najbliži savetnik bivšeg predsedika Viktora Janukoviča, Mihajlo Čečetov.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.02.2015.

12:55

Default images

Kako se navodi, on je izvršio samoubistvo skočivši sa 17. sprata zgrade u kojoj je živeo.

Čečetov, jedan od najistaknutijih ukrajinskih političara za vreme Janukovičeve vladavine, suočavao se sa optužbama za zloupotrebu moći, vezano za pokušaj gušenja protesta koji su na kraju rezultovali svrgavanjem Janukoviča sa vlasti, prenela je agencija AFP.

Policija navodi da je Čečetov (61) kasno sinoć pronađen mrtav ispred svoje zgrade, pošto se bacio sa prozora svog stana na 17. spratu.

"Njegova supruga je na stolu pronašla poruku u kojoj je on napisao da nema moralnu snagu da nastavi sa životom i u kojoj je zatražio oproštaj i razumevanje", izjavila je portparol policije Julija Mustaš.

Janukovič i mnogi njegovi najbliži saradnici sada žive u egzilu u Rusiji pošto su u februaru 2014. napustili Ukrajinu posle izvedenog puča.

Vlasti u Kijevu optužuju Janukoviča za ubistvo demonstranata, kao i za korupciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: