Kurc: Put Srbije u EU nepovratan

Put Srbije u EU je jasan i nepovratan i to je zasluga, pre svega, premijera Aleksandra Vučića, ocenio je ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.01.2015.

08:31

Default images
Foto: Tanjug

Kurc je ovo izjavio uoči današnje posete predsednika Vlade Srbije Beču.

„Poseta premijera Vučića Austriji je izraz tesnih odnosa između Srbije i Austrije. Naši odnosi su intenzivni i dobri, ne samo na političkom, već i na ekonomskom i ljudskom polju“, istakao je on u izjavi Tanjugu podsetivši da je Austrija najveći investitor u Srbiji i da u Austriji postoji brojna srpska dijaspora.

Teme posete biće, između ostalih, kako je najavio, integracija Srbije u EU, produbljivanje bilateralnih odnosa, saradnja u vezi predsedavanja Srbije OEBS-u i Austrije 2017., kao i zajednička borba protiv džihadizma.

“Put Srbije u Evropu je jasan i nepovratan i to je zasluga premijera Aleksandra Vučića. Vlada premijera Vučića je sprovela reforme u oblastima radnog prava i ekonomskog zakonodavstva i time učinila Srbiju privlačnijim mestom za poslovanje”, objasnio je Kurc.

Austrija se, prema njegovim rečima, zalaže za brzo otvaranje pristupnih pregovora sa Srbijom i evropsku perspektivu za zemlje čitavog regiona.

Predsednik Vlade Srbije boraviće danas u Beču, gde će se sastati sa predsednikom Republike Austrije Hajncom Fišerom.

Nakon toga, predsednika srpske Vlade primiće i ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc.

Na kraju radne posete Beču, premijer Vučić i ministar Kurc prisustvovaće prijemu za srpsku dijasporu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: