Litvanija: Brošure za slučaj rata

Litvansko Ministarstvo odbrane distribuiralo je u školama brošure sa savetima građanima kako da reaguju u slučaju izbijanja rata.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

23:28

Default images

"Pošto je Rusija napala Ukrajinu, Litvanci su počeli da se pitaju šta da rade ukoliko ih zadesi slična situacija", izjavio je ministar odbrane Juozas Olekas.

U brošuri se ne pominje direktno Rusija kao agresor, ali je Olekas rekao da je priručnik napisan zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

U brošuri se građanima savetuje da u slučaju okupacije zemlje stupe u štrajk i da namerno loše rade.

Oko 2.000 primeraka je podeljeno đacima u srednjim školama, dodatna izdanja biće distribuirana studentima i bibliotekama.

Brošura na 98 strana, takođe savetuje ljude kako da postupaju u slučaju prirodnih katastrofa, velikih nesreća i terorističkih napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: