Hitna sednica Saveta bezbednosti

Savet bezbednosti UN održaće večeras vanrednu sednicu posvećenu nasilju između Izraela i libanskog radikalnog pokreta Hezbolah na libanskoj granici.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

21:16

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Francuska je tražila hitan sastanak posle današnjeg nasilja u kojem su stradala dva izraelska vojnika i jedan pripadnik misije UN.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je večeras Hezbolah da će "platiti" zbog napada na izraelsku vojnu patrolu.

Dva izraelska vojnika poginula su, a sedam ih je danas ranjeno u napadu Hezbolaha na granici s Libanon.

"Ranije danas jedna protivtenkovska raketa pogodila je vojno vozilo. U tom napadu su poginula dva izraelska vojnika", navela je izraelska vojska i dodala da je sedam vojnika ranjeno.

Napad se dogodio na području tromeđe Izraela, Libana i Sirije.

Odgovornost za jutrošnji raketni napad preuzeo je Hezbolah, navodeći da je to odgovor na prošlonedeljni napad Izraela na pograničnu oblast, kada je poginulo šest pripadnika Hezbolaha i jedan general iz Irana.

Posle jutrošnjeg napada, izraelski tenkovi su gađali topovima nekoliko tačaka na jugoistoku susednog Libana.

Pogranična oblast je poprište razmene vatre od prošle nedelje, kada je najpre Sirija optužila Izrael za bombardovanje od kojeg su poginuli pripadnici Hezbolaha i jedan general iz Irana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: