"CG i RUS nikada o vojnim bazama"

Crnogorski ministar spoljnih poslova Igor Lukšić izjavio je da Crna Gora i Rusija nisu nikada razgovarale o gradnji vojnih baza na teritoriji Crne Gore.

Izvor: Beta

Sreda, 28.01.2015.

18:18

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Lukšić je to rekao povodom navoda američkog senatora Kristofera Marfija da Rusija nudi Crnoj Gori više milijardi dolara za vojnu bazu, a da Crna Gora "uporno odbija" takvu ponudu zbog članstva u NATO i EU.

Lukšić je u tom kontekstu naveo da je Marfi "ispravno konstatovao da je Crna Gora potpuno posvećena ostvarivanju članstva u EU i NATO", ali i naveo da Podgorica s Moskvom nikada nije razgovarala o gradnji vojnih baza na crnogorskoj teritoriji, preneli su podgorički mediji.

"U konkretnom slučaju, nije bilo nikada sa ruskom stranom razgovora o opciji da se grade vojne baze i da se instaliraju takve vrste kapaciteta", precizirao je crnogorski ministar spoljnih poslova.

Prema njegovim rečima, Crna Gora članstvo u NATO ne posmatra kao konfrontaciju sa bilo kim.

"NATO je najbolja garancija stabilnosti, bezbednosti i teritorijalnog integriteta Crne Gore", rekao je Lukšić.

Crna Gora je kandidat za članstvo u NATO koji bi do kraja ove godine trebalo da proceni njenu spremnost za prijem u Alijansu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: