Hoće li Čačak dobiti univerzitet?

Da li će Čačak dobiti univerzitet ili ne, odlučiće Vlada Srbije, a ne ministar prosvete, izjavio je danas Tanjugu gradonačelnik Vojislav Ilić.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.01.2015.

16:19

Default images
Ilustracija: Tanjug

Prilikom nedavne posete gradu na Moravi, ministar prosvete Srđan Verbić je u razgovoru sa Ilićem rekao da neće dati saglasnost za otvaranje univerziteta u Čačku.

"Nama je cilj da grad dobije univerzitet, naročito imajući u vidu kakve objekte imamo. Zašto ne bismo imali Muzičku akademiju, s obzirom da sada postoji reprezentativan objekat Muzičke škole, a postoje uslovi i za otvaranje drugih fakulteta", rekao je gradonačelnik.

O tome će, prema njegovim rečima, odlučiti Vlada, a ne resorni ministar, budući da je cilj čelnika grada da mladi, nakon završenih studija, ostanu da žive i rade u Čačku, za dobrobit svih.

Gradonačelnik kaže da neće odustati od ideje da Čačak dobije univerzitet, kao što je i planirano strategijom razvoja grada.

"Uprkos krizi i dalje ću insistirati na tome. Nastavićemo aktivnosti u tom pravcu i nadam se da će biti razumevanja za naša nastojanja", zaključio je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: