Živković: Podrška Jankoviću

Predsednik Nove stranke Zoran Živković podržao je Ombudsmana Sašu Jankovića koji je podneo krivičnu prijavu protiv pripadnika Vojne policije.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

13:11

Default images
foto: Tanjug

Krivične prijave su podnete zbog incidenta tokom Parade ponosa, a Živković je upitao da li je bio najavljen prolazak tih policajaca kroz kordon Žandarmerije koja je obezbeđivala taj skup.

"Ovde sam da dam podršku zaštitniku građana i da uputim devet pitanja, među kojima je i na osnovu kojeg člana Zakona o vojsci pripadnici vojne policije obezbeđuju premijera Srbije. Takav član ne postoji, što znači da je zaštita predsednika vlade nezakonita, a to može da implicira da on nije adekvatno obezbeđen", kazao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da poslanici imaju pravo da znaju i da li je postojao organ nadležan za koordiniranje celokupnog obezbeđenja tokom Parade ponosa, koji je to organ i da li su vojni policajci prijavili prolazak kroz kordon.

Uoči sednice Odbora za kontrolu službi bezbednosti koja se održava danas u 13 sati, Živković je kazao da će "poslanici Srpske napredne stranke pokušati da dokažu da je sve moguće ako je u interesu porodice Vučić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: