Moskva potvrdila: Dolazi Kim

Portparol predsednika Rusije Vladimira Putina Dmitrij Peskov potvrdio je da će lider Severne Koreje Kim Džong-un posetiti Moskvu u maju ove godine.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

08:08

Default images
foto: Beta/AP

Prethodno su južnokorejski mediji preneli da je zvanična Moskva uputila poziv lideru Severne Koreje Kim Džong-unu da dođe u posetu u maju ove godine.

“Dolazak lidera Severne Koreje je potvrđen, a mi pripremamo njegov dolazak“, rekao je Peskov agenciji Interfaks.

Ukoliko bi naslednik dinastije Kim zaista doputovao u Moskvu, to bi bila njegova prva diplomatska poseta od 2011. godine, kada je preuzeo funkciju lidera jedne od najzatvorenijih zemalja na svetu.

BBC napominje da je Kim pažljivo birao prvu diplomatsku destinaciju, jer bi ona mogla da pošalje veoma jaku poruku o namerama Severne Koreje, koja je u tihom ratu sa Zapadom.

Nešto ranije, pojedini izveštaji su navodili da bi Rusija mogla da bude prvi Kimov domaćin, a ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da je Rusija uputila poziv Kimu da 9. maja bude gost na 70. godišnjici kraja Drugog svetskog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: