Egipat i Katar otopljavaju odnose

Egipatski predsednik Abdel-Fatah el-Sisi se prvi put, otkada je prošlog leta došao na vlast, susreo s predstavnikom Katara.

Izvor: Beta

Nedelja, 21.12.2014.

00:43

Default images

Susret egipatskog predsednika i izaslanika Katara ukazuje na otopljavanje u odnosima dve države, ocenjuje agencija Asošijetid pres.

Katar je snažno podržavao el-Sisijevog prethodnika, islamističkog predsednika Muhameda Mursija kojeg je vojska svrgla u julu 2013. posle masovnih protesta. El-Sisi, koji je tada bio na čelu vojske, potom je izabran u junu za predsednika.

Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati, koji imaju dobre odnose s novim egipatskim vlastima, prošlog meseca su postigli dogovor s Katarom radi ublažavanja regionalnih tenzija posle podrške Katara islamistima.

Sastanku u Egiptu danas je prisustvovao i izaslanik saudijskog kralja.

Kancelarija el-Sisija saopštila je da Egipat očekuje "novu eru u kojoj će neslaganja biti prepuštena prošlosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: